001.jpg002.jpg003.jpg004.jpg005.jpg006.jpg007.jpg008.jpg009.jpg010.jpg

Wat is Energetische Therapie?

Energetische therapie is een complementaire therapie die op de menselijke energie werkt en die heel goed te combineren is met een reguliere behandeling.

Wat is de menselijke energie dan?
Wetenschappers hebben aangetoond dat er een energieveld in en om het menselijk lichaam bestaat. Alles bestaat uit moleculen, atomen, dus ook de mens.

Dit energieveld regelt niet alleen de werking van ons fysieke lichaam, het reguleert ook onze emotionele balans, de mentale functies en onze spirituele gesteldheid. In dit veld ligt ook informatie vast over wat we in de loop van ons leven hebben meegemaakt. Daarom praten we over een energiesysteem.

Dit energiesysteem verandert voortdurend omdat het op de energieën om hem heen reageert (fysiek, emotioneel en mentaal, o.a.) Als er een verstoring ontstaat in het energiesysteem van een persoon dan ontstaan er ook klachten die zowel lichamelijk, emotioneel, mentaal of spiritueel kunnen zijn. Dat is verschillend per persoon.

Het doel van de Energetische therapie is die verstoring in het energiesysteem te corrigeren en het zelf genezend vermogen te stimuleren. Daarom wordt er gekeken naar de hele mens, niet alleen naar de klacht. Op deze manier kan de cliënt aan zijn herstelling werken.

Energetische therapie onthoudt zich van diagnose op het terrein van de allopathische / reguliere gezondheidszorg.

Deze vorm van therapie is sinds 1993 gelegaliseerd en door veel zorgverzekeraars in het vergoedingenpakket opgenomen.

De behandelingen worden door de meeste verzekeraars (gedeeltelijk) vergoed. Raadpleeg hier voor uw zorgpolis of informeer bij uw zorgverzekeraar.